Categorieën

Jamulus installeren

Om Jamulus op je computer te zetten download je het van de Jamulus-site. De site bepaalt automatisch of je gebruik maakt van een computer met Windows, MacOS of Linux.

Installeren op Windows

Bij het downloaden is een installatieprogramma met de naam Jamulus-x.y.z-installer.exe gedownload. In plaats van x.y.z. zul je het versienummer van de meest recente versie van Jamulus zien.

Door dit programma uit te voeren (door het klikken van “uitvoeren” in de browser, direct na het downloaden, of door er dubbel op te klikken vanuit de Windows verkenner) start de installatie van Jamulus.

Na het installeren zie je in je startmenu twee nieuwe programma’s: Jamulus en JamulusServer. Om te spelen start je het programma Jamulus.

ASIO4ALL

Misschien krijg je de vraag om een hulpprogramma met de naam “Asio4all” te installeren. Dat is afhankelijk van de geluidskaart in je computer. Krijg je die melding, sluit dan eerst Jamulus af. Ga daarna naar asio4all.org en download de laatste versie van asio4all. Het gedownloade bestand heet ASIO4ALL_2_14_English.exe.

Na het downloaden installeer je ook dat programma.

Als dat is gebeurt ben je klaar met het installeren van Jamulus.

Installeren op MacOS

Bij het downloaden is een installatieprogramma met de naam Jamulus-x.y.z-installer-mac.dmg gedownload. In plaats van x.y.z. zul je het versienummer van de meest recente versie van Jamulus zien.

Open dit pakket, ga akkoord met de voorwaarden en vervolgens kom je op dit scherm.

Installatiescherm Jamulus op MacOS

Sleep het Jamulus-icoon naar de Applications-map. Wil je ook zelf een Jamulus-server kunnen opzetten, doe dan hetzelfde met het icoon voor JamulusServer.

Als dat is gebeurt ben je klaar met het installeren van Jamulus.

Installeren op Linux

Met het installeren op Linux heb ik zelf nog geen ervaring opgedaan. Heb je Jamulus geïnstalleerd op Linux en ben je in de gelegenheid een korte beschrijving te sturen, dan voeg ik die graag toe aan deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *