FAQ – Instellingen van Jamulus

Is het nodig bij de instellingen een ip-adres van een server op te geven? Is dit een beveiligingsrisico?

Nee, het veld in de instellingen is alleen voor als je wilt verbinden met een centrale server, anders dan de centrale servers die Jamulus zelf biedt.
centrale servers
Je geeft ermee aan waar Jamulus de centrale server van het genre “aangepast” kan vinden. Zolang je een van de standaard genres gebruikt is het dus sowieso nie
nodig. Dit is dus alleen voor geavanceerd gebruik.
In geen enkel geval is het een beveiligingsrisico. Het gaat vooral om uitgaand verkeer.

Hoe vul ik mijn naam in en kies ik het icoon van mijn instrument?

Ga in Jamulus naar “Bekijken” in de menubalk bovenin het scherm. Daar vind je de optie “Mijn Profiel”. Daar kun je de gegevens invullen die worden getoond op het scherm van de mensen met wie je samen musiceert.

Kan ik in mijn muzikantenprofiel meerdere keuzes invullen?

Je kunt maar een keuze invullen. Als je meer instrumenten speelt vereist dat creativiteit, door bijvoorbeeld beide instrumenten te noemen bij je naam, bijvoorbeeld “Klaas (viool/zang)”. Gebruik je de instrumenten in verschillende ensembles en niet tegelijk, pas dan tussentijds je profiel aan.

Sommige spelers in ons ensemble zien de mogelijkheid om een invoerkanaal en uitgangskanaal te selecteren, anderen niet. Wat is er aan de hand en hoe lossen we het op?

Jamulus laat alleen de keuze voor in- en uitvoerkanaal zien wanneer er een keuze te maken is. Is er slechts één apparaat beschikbaar in de computer, of is er in ASIO4ALL slechts één apparaat geactiveerd, dan is er in Jamulus niks meer over om in te stellen en worden die instellingen verborgen. Werkt het nog niet goed, kijk dan of de apparaten goed zijn aangesloten en of in ASIO4ALL de juiste apparaten zijn geactiveerd.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht met veelgestelde vragen.